رونق گردشگری هر شهری به ایجاد زیرساختهای لازم نیاز دارد و این مهم جز با تعامل میان وزارتخانه متولی گردشگری و شهرداری انجام نمیشود، به بهانه انتصاب امیرقاسمی بهعنوان سرپرست ستاد گردشگری شهرداری تهران گفتوگویی را با او درباره برنامههایش برای تبدیل تهران به قطب گردشگری و نحوه تعامل با وزارتمیراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در این راستا انجام دادهایم که در ادامه میخوانید:
با توجه به بحث تبدیل ستاد به سازمان گردشگری ارزیابی شما از زمان و چگونگی انجام این فرایند چیست؟
از آنجا که ارائه خدمات شهری، ایجاد و تجهیز زیرساختهای مقاصد گردشگری عموماً در اختیار شهرداریها در کلانشهرها است، شهرداری تهران هم در چارچوب برنامه پنج ساله سوم شهرداری و در راستای تصمیم شورا مبنی بر تحقق اهداف و سیاستهای اجرایی از قبیل ایجاد ساز و کار ویژه در نقل و انتقال گردشگری شهری با شهرهای خواهرخوانده با همکاری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، همکاری در شناسایی ابنیه و آثار تاریخی ارزشمند شهر و تعیین حریمهای آنها، معرفی بناهای تاریخی متعلق به شهرداری برای ثبت، همکاری با دستگاههای ذیربط بهمنظور توسعه گردشگری اعم از دینی، انقلابی، طبیعی، سلامت، ورزشی، صنعتی و تاریخی که معطوف به مولد سازی میراث و هویت تاریخی و طبیعی شهر باشد، شناسایی، احیا و تجهیز فضاهای دارای ظرفیت گردشگری شهری با مشارکت بخش خصوصی و سازمانهای مردمنهاد فعال سعی دارد تا با تشکیل سازمان در بدنه شهرداری باعث به وجودآمدن انسجام و مدیریت یکپارچه در این حوزه شود. امیدواریم با برگزاری جلسات متعدد با متولیان این تغییرات و با توجه به تکلیف برنامه پنج ساله سوم خیلی زود شاهد شکلگیری سازمان گردشگری باشیم.
تشکیل این سازمان قرار است موجب چه تغییراتی در استفاده از ظرفیتهای گردشگری تهران باشد؟
انسجام و داشتن مدیریت واحد در تمامی مراکز گردشگری تحت مدیریت شهرداری از اولین نکات حائز اهمیت است که با شکلگیری سازمان گردشگری انجامپذیر است. در حال حاضر بیش از 60 موزه، خانه موزه، باغ موزه و فضاهای گردشگری تاثیرگذار از جمله مجموعه فرهنگی عباسآباد، برج میلاد و دریاچه شهدای خلیج فارس تحت مدیریت شهرداری تهران است که هر کدام از آنها به صورت متفاوت از یکدیگر راهبری میشوند. تشکیل سازمان گردشگری باعث تشکیل مدیریت واحد در نحوه خدمترسانی، استفاده مناسب اقشار خاص از امکانات گردشگری و ایجاد سرمایهگذاری برای بخش خصوصی را فراهم خواهد کرد.
چه برنامههایی برای تبدیل تهران به شهر گردشگرمحور در نظر دارید؟
با توجه به ظرفیتهای شهر تهران در راستای رسیدن به تهران الگوی جهان اسلام در حوزه گردشگری اجرای برنامههایی از قبیل افزایش مراکز تفریحی گردشگری، ساماندهی رود درهها، افزایش تم پارکها و شهربازیها با همکاری سرمایهگذاران داخلی و خارجی، افزایش تورهای درونشهری و برونشهری، معرفی اماکن گردشگری به شهروندان تهرانی و کل کشور، اجرای تورهای تخصصی، راهاندازی اتوبوس، مینیبوس و تاکسی گردشگری، برگزاری نمایشگاه با موضوع گردشگری، اجرای تور برای اقشار خاص جامعه (توانیابان، خانوادههای معظم شهدا ،کودکان کار،...)، اشاعه استفاده عام مردم از ظرفیتهای گردشگری، بهرهگیری از ظرفیتها و اجرای برنامههای مشارکتی با سایر سازمانهای مرتبط در حوزه گردشگری، برگزاری نشستهای تخصصی، ارتباط با دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، تجمیع زیر ساختهای گردشگری شهر تهران، تقویت مسجدمحوری در فعالیتهای گردشگری، حمایت از تولیدات و بستههای گردشگری ایرانی اسلامی، برنامهریزی و اجرای برنامههای گردشگری در ایام تعطیل سال، تکمیل پروژههای نیمهتمام گردشگری در سطح شهر تهران، تهیه کارتهای گردشگری برای استفاده شهروندان از اماکن گردشگری و تفریحی، ارتباط موثر با گروههای جهادی و کانونهای فعال درحوزه گردشگری و تهیه اپلیکیشن جامع معرفی اماکن گردشگری، در اولویت برنامههای ستاد گردشگری است.
در خصوص افزایش اتوبوسهای گردشگری و تقویت سیستم حملونقل، همچنین آموزش مردم در حوزه گردشگری و آشنایی با جاذبههای گردشگری شهر تهران چه برنامههایی دارید؟
استفاده از اتوبوسهای گردشگری در سالهای اخیر در برنامههای اجرایی شهرداری تهران مورد استقبال شهروندان قرار گرفته است و در ایام نوروز 1401 نیز شاهد خدمترسانی این وسایل نقلیه در مسیرهای گردشگری بودیم. همچنین با تاکید وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مبنی بر استفاده از اتوبوسهای گردشگری در تهران، دستور شهردار تهران مذاکراتی با شرکت واحد اتوبوسرانی در راستای افزایش آنها در حال انجام است و در تلاشیم با آموزش مناسب به رانندگان وسایل نقلیه عمومی بتوانیم گام موثری برداریم.
درباره برنامههایتان در استفاده از ظرفیت بخش خصوصی گردشگری، همکاری با آنها و اهدای تسهیلات توضیح دهید؟
با توجه به ظرفیتهای فراوان شهر تهران در حوزه گردشگری از اهداف ستاد گردشگری و وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تبدیل تهران به عنوان قطب گردشگری است و ما در صددیم تا با برنامهریزیهای مناسب در این حوزه در ایام تعطیلات گزینه مناسبی به شهروندان به جای خروج از شهر بدهیم تا بتوانیم در راستای آشنایی با فرهنگ، سنن و میراث تاریخی تهران و غنیسازی اوقات فراغت گام موثری برداریم.
قطعا این مهم به همکاری و مشارکت بخش خصوصی نیازمند است و شهرداری بخش خصوصی را به عنوان بازوی اجرایی و ایدهپرداز تاثیرگذار در حوزه گردشگری میداند. در حال حاضر میزهای تخصصی در وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در حال برگزاری است که از حضور افراد بخش خصوصی در آنجا استقبال خواهد شد تا شاهد توسعه خدمات گردشگری باشیم.
در زمینه تعامل با وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چه اقداماتی انجام خواهید داد؟
اهداف و برنامههای ستاد گردشگری در راستای همپوشانی با دستورالعملهای تخصصی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است و قطعا این وزارتخانه به عنوان سیاستگذار در حوزه گردشگری است که از این پس با تمهیدات انجامشده در صددیم جلسات منظمی با حضور وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به همراه مدیرکل استان تهران، معاونان و روسای ادارات برای رونق گردشگری اقتصادی داشته باشیم و در این راستا در آینده نزدیک تفاهمنامه مشترکی بین دو سازمان به امضا خواهد رسید.
انتهای پیام/